maanantai 20. heinäkuuta 2015

Brunssilla - Ravintola Kuparipaja (Fiskarsin Ruukki)


Jo jonkin aikaa ollemme suunnitelleet menevämme käymään Fiskarsin Ruukissa tarkoituksena on ollut mennä syömään Sushia Ravintola Kitamuraan mutta edellisen kerran kun suunnittelimme lähtöä paikka oli suljettu. Nyt lähdimme kohti Fiskarsia kunnes huomasimme että Ravintola Kitamura oli varattu täyteen :/ ..ja meillähän ei tietenkään ollut pöytävarausta. No eipä siinä mitään plan-b ja Sunnuntaibrunssille Ravintola Kuparipajaan.

Tämäkin ravintola siis sijaitsee luonnonkauniissa Fiskarsin Ruukissa joka on kyllä näkemisen arvoinen paikka. Luonnonkauniit maisemat ja idyllinen miljöö vaihoine taloineen. Maisemaa minun makuuni :)

Mutta siis eikun brunssille. Etukäteen kurkkaamani nettisivut lupasi hyvää upein kauniin kuvin, odotukset oli korkealla. Ravintola ulkoapäin vanha rakennus ja edessä mukavan näköinen terassi veden äärellä. Sisällä taas odotti hiukan nuhjuinen ja sotkuinen sisätila. Hymyttömät, kiireiset työntekijät juoksi edes takaisin ja työn touhussa eivät meinanneet ehti palvelemaan. 
Brunssin esillepano toi mieleen jonkinlaisen "huoltoasema" meiningin. Sekainen ja sekava kattaus brunssin tarjottavia. Tarjolla oli siis:

GRAAVIA LOHTA JA SINAPPIDRESSING
MARINOITUJA HIILISILAKOITA
"GUBBRÖÖRAA"
VIHREÄÄ SALAATTIA
VARHAISKAALI COLE SLAW
TOMAATTIA JA MARINOITUA PUNASIPULIA
KIKHERNE-PERUNASALAATTIA
MINTTU- MELONISALAATTIA
TSATSIKIA
HUMMUSTA
MUMMON KURKKUJA
YRTTIFETAA
MARINOITUJA OLIIVEJA
PARMESANFRITTATAA
KANANPOIKAA BBQ
KARAMELLIPOSSUA
LINSSI-KUKKAKAALICURRYA
VARHAISPERUNOITA
TALON LUOMULEIPÄÄ JA OLIIVIFOCACCIA
SUKLAABROWNIES
JOGURTTIMOUSSEA 
RAPARPERIPAISTOSTA
MARJASMOOTHEJA
TUOREMEHUA
JÄÄTEETÄ
KAHVIA

Täytyy todeta, että brunssin ruuissa oli kyllä makua ja ainekset laadukkaita. Varsinkin leivät olivat todella hyviä. Possu oli todella mureaa ja maistuvaa. Kananpojassa makua myös. Graavilohi tuoretta ja hyvää. Jälkkärit myös hyvää...

Brunssin ruokia
Makujen puolesta siis kaikinpuolin brunssi tarjonta kohdillaan, mutta tuo esillepano ja toteutus latisti brunssia aikalailla. 
Jotenkin tuntui, että henkilökuntaa oli ehkä liian vähän tähän Fiskarsin turistirysään ja näin ollen Ravintolan laatu kärsi pahasti... ehkä. En tiedä. Luulen :) 

Brunssin hinta 24e - Tarjottaviin ja makuun nähden ihan ok hinta! Ei ehkä toiste brunssille, ehkä a la carten voisi testata tai sitten ei.. saapa nähdä.

Kuparivasarantie 5
10470 Fiskars

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti