lauantai 19. syyskuuta 2015

Omenasose - resepti

Syksy on tullut ja omenoita tulee. Jotenkin omenoita on jatkojalostettava että saa tuhottua ne kaikki joten tällä kertaa tuli pyöräytettyä omenasosetta.
Alkuperäinen resepti löytyy täältä: http://www.lily.fi/blogit/kasvihormoni/omenasose-purkissa ..kiitos sinne!

Tässä oma hiukan yksinkertaistettu ja lyhennelty resepti. Jos tosiaan kaipaat tarkempia ohjeita niin kannattaa tutkailla tuota alkuperäistä ohjetta. Siellä on myös juttua purkkien desinfioinnista ym.

Omenasose
OMENASOSE - resepti
4 litraa omenia
(1 dl vettä)
1 kanelitanko
(1 cm pala inkivääriä)
(6 tähtianista, kokonaisena)
1 tl sitruunahappoa tai yhden sitruunan puristettu mehu
1/2-2 dl sokeria

ohje:
Lohko omenat kuorineen. Poista siemenkota.
Laita lohkot paksupohjaiseen, isoon kattilaan. Laita sekaan kanelitanko ja halutessasi inkivääripala ja tähtianis. Mikäli omenat ovat hyvin kuivaa laatua, lisää pohjalle myös tilkka vettä.
Kuumenna omenalohkoja lähes täydellä teholla, kunnes pohjalle alkaa kertyä nestettä. Pienennä lämpö välittömästi miedoksi ja jatka kuumentamista n. 20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
Nouki kaneli ja tähtianikset pois omenoiden seasta.
Lisää kattilaan sitruunahappo tai -mehu; kirpeät omenat eivät kaipaa lisähappoa. Soseuta omenat sauvasekoittimella.
Maista omenasosetta ja lisää sen sekaan sokeria oman maun mukaan.
Kuumenna sose uudelleen sokerin lisäämisen jälkeen, sekoita koko ajan, jotta sose ei pala pohjaan.
Jäähdytä sose ja nauti.

Herkullista, hyvää ja todella hyvä keino jalostaa iso määrä omenia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti