lauantai 31. lokakuuta 2015

Arabialaista ruokaa - Ravintola Mashawi, Tampere

Pitihän tämäkin paikka käydä testaamassa. Arabialainen ruoka ei ole kyllä minulle ollenkaan tuttua joten jo nimien lausuminen saatikka sitten se mitä ne tarkoittaa on ihan utopiaa. Eli siistiin pieneen ravintola tilaan astuessani eteeni ilmestyi tiski jonka yläpuolella oli annoksien kuvat ja nimet. Nimet ei kertoneet minulle yhtään mitään, kuvat jonkin verran. Ystävälinen henkilökunta kuitenkin kertoi mitä on tarjolla joten eikun syömään.

Tarjolla oli siis näin ympäripyöresti sanottuna hiilloksella grillattua lihaa: kanaa, nautaa tai lammasta. Itse valitsin annokset Mushkl joka sisälsi kaikkia lihoja joten ajattelin näin ensikertalaisena maistella kaikki saman tien.
Kaikkiin ruoka annoksiin sisältyy hintaan myös vesi ja piimä (Piimä oli minun makuuni aika suolaisen makuista), jonkinlainen kasviskeitto ja salaattia.

Salaattia ja keittoa
Keitto oli ihan ok. Ehkä hieman mautonta, en tiedä olisiko sitä pitänyt vielä itse hieman maustaa. Katselin kun viereisessä pöydässä ei suomalaissyntyinen mies puristi keittoon ainakin sitruunaa. Salaatti pöydässä oli siis sirtuuna lohkoja tarjolla. Pöydässä oli myös jotain mausteita maustetta. Sekä jotain granaattiomena soosia.
Salaatti koostui myös aika pitkälti omasta mielestäni aika happamista mauista.

Pöytään tuotiin myös jonkinlaista leipää ja jotain dippiä tai miksihän niitä nyt sitten kutsutaan :)

Leipää ja jotain soosia
Itse ruoka annos saapui pöytään ihan sopivassa ajassa ja palvelu oli ystävällistä. Ruoka näytti ja maistui hyvältä. Lihat olivat ainakin minun makuuni hyviä. Annos aika pelkistetyn oloinen ilman turhia kikkailuja. Ehkäpä arabialainen ruoka sitten on tällaista. Pientä miinusta turhan suuresta sipulin kappaleesta joka oli ehkä sekunnin pyörähtänyt grillissä ja oli täysin raaka. En tiedä oliko tarkoituskin olla näin.

Mushkl
Kun kaiken tämän sain syötyä niin ei kyllä nälkä jäänyt. Eli 12,50e hintaan ruoka annos oli kyllä hintansa väärti. Ei tämä nyt aivan Wow! elämystä tuottanut, mutta ei pettymystäkään. Mielestäni hyvä lisä Tampereen ruoka tarjontaan ja tuo mukavaa vaihtelua. Aivan varmasti käyn täällä vielä uudestaankin maistelemassa muitakin annoksia. Ehkäpä arabiruoka tulee paremmin tutuksi.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

Ravintola Mashawi
Puutarhakatu 12, Tampere
http://www.mashawi.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti