lauantai 27. syyskuuta 2014

Maruseki, Tampere - Makujen ilotulittelua.


Kävimme Tampereen Marusekissa syömässä isommalla joukolla oikein pitkänkaavan mukaan. Koko ilta kuudesta melkein kymmeneen oli yhtä makujen ilotulittelua.. ilta oli täydellinen täys Osuma!
Söimme siis Marusekin Tasting Menun. 7 eri annosta plus päälle vielä pari keittiön tervehdystä. Ruokaa tuli siis illan mittaan pöytään ihan riittävästi eikä todellakaan jäänyt nälkä. Toki lisääkin olisi mennyt, niin hyvää se oli :)

Osuimono green mussel
Tässä kirkkaassa simpukka keitossa ei oltu oikein minun mukavuus alueellani mutta hyvältä maistui ja simpukatkin syötiin. Hyvän makuinen vaikka näin pelkistetty annos olikin.

Shake yukke shiso sashimi
 Mausteista lohta jonkin aasialaisen lehden päältä olisiko lehti ollut tuo shiso jollen vääri muista. Erittäin hyvänmakuinen annos. Tässäkin kuten monissa muissakin annokset oli jaettavia pöytäseurueen kesken.

Soijapapuja - keittiöntervehdys
 Nämä oli jossakin öljyssä paistettuja soijapapuja. Todella hyvän makuisia.
Omakase modern sushi
 Sushi lajitelma, en enään muista mitä kaikkea tuossa oli mutta ainakin, lohta, savusilakkaa, kanaa, mätiä ym. ym. Parasta antia oli mielestäni savusilakka ja kana.

Kara-age pepper ponzu
 Friteerattua kanaa, pepper ponzu kastikkeella. Kastike ei näy kuvassa. Itse kana oli mielestäni aika mautonta mutta kun sitä dippasi tuohon kastike liemeen niin johan tuli makua. Hyvää!

Hotate sake butter
 Kampasimpukkaa sake voi kastikkeella. Pieni mutta niin hyvän makuinen!! Erittäin hyvää!

Ahiru no miso ponzu yaki
Ankanrintaa miso ponzu kastikkeella. Hyvän makuinen annos mutta omasta mielestäni ehkä ruokailun heikoin lenkki vaikka ns. pääruoka olikin. Ankan palat oli mielestäni hiukan liian isoja ja puikoilla niitä on huono pilkkoa :) Ankka oli myös osittain hiukan sitkeää, tästä pieni miinus. Maku oli kuitenkin tässäkin kohdillaan.

Makea keittiöntervehdys
 Makea sushi pallero. Tuo tuolla rullan sisässä oli banaania. Reunalla vadelma hilloa ja pieni tippa kinuskia. Hyvä mutta hiukan mitään sanomaton.

Chili choko fondant
Chili suklaa fondant. Pehmeän kostean lämmin.. mutta ei mikään valuva sisusta. Ihan ok. Syrjällä vadelma hilloa ja kinuskia. Kyytipojaksi saatiin vielä kahvia tai teetä.

Palvelu toimi hienosti ja annoksista kerrottiin mitä ne sisältää ja miten syödään, käsin vai puikoilla.. tai kukin tyylinsä mukaan :)
Tarjoilija kertoi myös Marusekista historiasta mikä oli mukava kuulla. 
Ravintola sisustettu japanilaiseen tyyliin sopivaksi. Suosittelen lämpimästi ravintolaa muillekin!

Vieläkin vesi oikein herahtaa kielelle kun katselee noita kuvia ja muistelee iltaa..nam! Kiitos myös kaikille paikalla olleille.. oli hauskaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti