perjantai 10. heinäkuuta 2015

300+ ruokapaikkaa ja matka jatkuu...

Kirjoitellaanpa taas hiukan ajatuksia matkan varrelta ja vanhan artikkelini pohjalta.

Tässä joku aika sitten huomasin että on tullut 5 vuotta täyteen siitä kun rekisteröidyin eat.fi palveluun. Sen jälkeen on tullut syötyä ja paljon. Viiden vuoden aikana on ulkoruokintaa tullut harrastettua aikas usein ja sen huomaa myös tuosta ruokapaikka määrästä yli 300 ERI ruokapaikkaa on tullut täyteen (tarkka määrä taitaa olla 324 +/- ..kun jotain aina unohtuu joukosta). Tuossa on siis vain kaikki ERI ruokapaikat eli todellisuudessa ulkona on tullut syötyä paljon paljon enemmän sillä samoissakin paikoissa tulee käytyä. Ja vieläkin enemmän söisin, mutta köyhällä ei riitä rahat :( Ruokapaikoilla tarkoitan siis kaikkia paikkoja kahvilasta.. ravintolaan mistä nyt ikinä jonkinlaista syötävää saa.

Kaikenlaista on tullut tässä vuosien varrella syötyä (kaikkihan alkoi siis kesällä 2010), joskus hyvää, joskus vähän huonompaakin. Onneksi suurimmaksi osaksi kuitenkin ihan syötävää. Vain kerran näiden vuosien varrella on tullut vastaan "noutoruokaa" joka meni suoraan roskiin. Jääköön paikka nyt mainitsematta sillä kyseistä ruokapaikkaa ei enään ole.
Kaikkien näiden syömisien jälkeen olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että kyllä oma tekemä ruoka on sitä parasta! Kunnon aineet ja omat pöperöt voittaa ravintoloiden ruuat.. sanoisinko melkeinpä aina. Kotona on myös se hyvä puoli, että tietää varmasti mitä saa syödäkseen :)

Vain harvoin ulkonasyödessä on tullut vastaan erittäin hyvää ruokaa. Ruokapaikkoja kun on tullut käytyä läpi jo päälle kolmesataa ja Tampereeltakin on löytynyt vain muutamia helmiä. Oikeastaan Tampereelta vain Ravintola C, Ravintola Näsinneula, Ravintola Neljä vuodenaikaa ja Pikkubistro Kattila ovat olleet sellaisia jotka ovat jääneet mieleen. Erinomaisia makuelämyksiä, hyvää palvelua jne. Siis jotain sellaista joka vie kielen mennessään.. NAM!

Todella monet ravintolat ovat aika mitään sanomattomia. Hyviäkin ruokia on toki vastaan tullut, mutta sellaisia jotka vievät kielen mennessään ja jäisivät jotenkin mieleen on todella vähän. Omasta mielestäni myös Kiinalaiset ja Thai ravintolat ovat pilanneet lounaansa tarjoamalla buffeteissa päivästä toiseen samoja ruokia.

Suosittelen lämpimästi ja rohkeasti kaikkia muitakin kokeilemaan ja käymään useammissa eri ravintoloissa / ruokapaikoissa ja näin ollen saa erilaista kokemusta ja näkemystä paikkoihin. Saattaa huomata, että ei se lähiseudun "Ketjuravintola":n ruoka sitä parasta ollutkaan :) Kannattaisi myös kokeilla eri tyyliset paikat läpi, että huomaa mikä ero on sillä perus kebab/pizza paikalla ja sillä valkoisten pöytäliinojen Fine Dining ruualla. Näin ollen voi hiukan vertailla millaista ruokaa missäkin on.

Jotain ruokapaikkoja mitä tässä voi kehua/mainita tuon C:n, Näsinneulan, Neljän Vuodenajan ja Pikkubistro Kattilan lisäksi on Nepalilainen Katmandu omasta mielestäni todella hyvä. Oma Kebab suosikkini taas on Punjab. Teemaravintolana täytyy mainita Viikinki ravintola Harald (Ei lounas).
Mainitsemisen arvoinen on myös Teiskon Maisansalossa oleva Ravintola Maisa, tarjoaa myös sunnuntaisin brunssia.

Suurimmaksi osaksi tulee käytyä Tampereen ruokapaikoissa, koska asun Tampereella. Mutta toki täytyy mainita myös mieleenjääneet elämykset Helsingin Ravintola Farangissa ja Gaijinissa.

 ..no EAT.FI sivuston innoittamana uusien elämyksien metsästys jatkuu, ehkäpä niitä hyviäkin …tai erittäin hyviä ruokia alkaa löytymään, ravintoloita missä ruokailla kyllä riittää. Ihmettelenkin usein tätä, miten paljon ruokapaikkoja ylipäätään onkin. Aluksi tuntui, että eihän Tampereella ole ruokapaikkoja paljon mitään, mutta nyt itselläni on Eat.fissä jo yli 170 arvostelua Tampereen kohdalla. Eikä varmasti ole lähellekään kaikkia ruokapaikkoja koluttu. Söisin varmaankin koko Tampereen läpeensä jos vain olisi rahaa.

Seikkailut jatkukoon…

Suosittelen myös kaikille muille kertomaan kokemuksiaan ruokapaikoista erilaisiin arvostelu palveluihin, www.eat.fiwww.yelp.fiwww.osuma.fi ja mitä kaikkia muita näitä onkaan. Kommentoiden ja palautetta antamalla parannamme ravintola maailmaa ja saamme parempaa ruokaa.. ainakin toivon niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti