lauantai 22. syyskuuta 2012

Kiinanruusu

Tästä tulee tällainen yleispätevä kiinanruusu artikkeli johon ajattelin päivitellä kaikenlaista kiinanruusuihin liittyvää. Ja artikkelin kirjoittelen oikeastaan itselleni muistilistaksi, josta löydän helpommin kaikkea kiinanruusuun liittyvää mitä netistä ja muualtakin tulee vastaan.
Tämä kiinnostus kiinanruusuun lähtee oikeastaan tästä: "Mikä ihme on kun kiinanruusumme ei KUKI!!!" ..no ok, kiinanruusumme on suuren suuri ja vanha joten se voi olla jo heti yksi syy miksi se ei kuki. Mutta aina kannattaa yrittää :)

Jostakin netin syövereistä löydetty ravinne ohje:
 - Runsaasti kaliumia
 - Lannoite ei saa sisältää paljoa fosforia (P)
 - Suositeltu N-P-K luku olisi 18-10-28

Löysin lannoketta jonka N-P-K arvot on: 17-4-25 ..en ole huomannut mitään vaikutusta, tosin aika harvoin olen tuota lannoitetta kiinanruusulle antanut. Paljonkohan sitä uskaltaisi käyttää ? Luin jostain että yhdeksän kertaa kymmenestä kastelukerrasta voisi laittaa lannoitetta ja tuo kymmeneskerta vain pelkkää vettä. Jos noin on niin minun täytyisi kyllä terästäytyä ja alkaa lannoittamaan.

Kiinanruusu tykkää myös valoisasta paikasta, sen olen käytännössäkin huomannut. Hämärämmässä paikassa lehdet kellastuu ja tippuu eikä kasvukaan ole samaa luokkaa kuin valoisassa paikassa.

(Päivitys 8.7.2012)
Jotain ihmeellistä alkaa tapahtumaan, kiinanruusussamme on nuppuja. Leikkasin aikaisin keväällä kiinanruusua aika rankasti ja keväällä se oli aika huonolla kastelullakin hetken aikaa. Toukokuun lopulla aloin kastelemaan säännöllisemmin ja annoin lannokettakin satunnaisesti. Tämä on tuottanut nyt jotain tulosta, ainakin nuppuja näkyy, useampiakin kuin yksi. Toivottavasti niistä aukeaa vielä kukatkin.

(Päivitys 21.7.2012) Hyvältä näyttää kiinanruusun nuput kehittyvät ja nyt alkaa jo muutama aukeamaankin. Tässä vielä kuvakin:

Kiinanruusu - Kukan nuppu.


 Jos jollain on hyviä vinkkejä kiinanruusuihin liittyen niin otan mielelläni ajatuksia vastaan.

Tämä artikkeli oli alunperin Sienitukan Blogissa: Ruoka, Taide & Maiden

1 kommentti:

  1. Kommentoimpa omaa blogiani. Täytyy sen verran kertoa että kiinanruusumme tuntuu kukkivan vuosi vuodelta paremmin. Tälläkin hetkellä ainakin 7 nuppua. Pitäisi vain muistaa lannoittaa :)

    VastaaPoista