sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ravinteli Bertha (Tampere)

Alkuperäinen teksti kirjoitettu 29.4.2012 - http://sienitukka.wordpress.com

Ensimmäistä kertaa Berthassa mutta ei varmasti viimeistä, sen verran hyvää murkinaa oli tarjolla. Ensimmäiseksi täytyy sanoa että varaus kannattaa tehdä etukäteen, sen verran suosittu paikka on. Ensivaikutelma paikasta oli ahdas, heti sisään tultaessa pienenpieni tuulikaappi ja heti sisäpuolella naulakko, isolla porukalla tulee ahdasta ja osa joutuu odottelemaan ulkona. Puhumattakaan siitä että takkeja riisutaan muiden ruokailijoiden vieressä. Ei hyvä! ..tässä olisi parantamisen varaa.
Muuten ravintola on siisti ja tunnelmallinen. Ainakin miellytti minun silmääni. Palvelu toimi asiallisesti, ystävällisesti ja nopeasti. Ruoka annokset tuli toinen toisensa perään ripeästi pöytään. Söimme siis koko kolmen ruokalajin menuun ja omat valintani olivat seuraavat:

Alkuruoka: Silakka, Tilli, Kurkku
Hyvän näköinen annos ja mielenkiintoisia makuja. En ole mikään silakan ylin ystävä mutta tämä maistui erittäin hyvältä. Silakassa ja koko annoksessa maut kohdallaan.

Pääruoka: Herne, Pekoni, Turska
Ei voi muuta sanoa kuin NAM! tässäkin annoksessa oli sitä makua mitä ruuassa pitääkin olla. Turskan koostumus ja maku kohdallaan. Annos koko sopiva ja miellytti silmää.

Jälkiruoka: Valkosuklaa, Raparperi, Kaura
Maku jälkiruoassakin kohdallaan, täydet pisteet siitä. Mutta jälkiruoka ei mielestäni yltänyt ihan alku ja pääruokien tasolle. Odotin jotain erikoisempaa.

Seurueessamme syötiin myös muita menun vaihtoehtoja, melkeinpä koko menun laajuudelta ja kaikkia kehuttiin, pettymyksiä ei ruokien suhteen tullut. Berthassahan ei ole mitään tiettyjä ruoka annoksia vaan listalla on vain päivän pääraaka aineet. Tämä tuo ainakin omasta mielestäni mukavaa yllätyksellisyyttä ruokailuun. Toki varmasti joillekin myös kauhistusta kun ei tiedä tarkkaan mitä saa, varsinkin jos ei ole kovin kaikkiruokainen. Eli jos olet kovin nirso ruuan suhteen niin voi olla parempi jättää Bertha väliin. Eikä tämän tason ruoka paikoissa toki kannata odottaa myöskään Äijämäisiä Mättö annoksia! Mielestäni ruokien kohdalla hintalaatusuhde on kohdallaan. 39e kolmen ruokalajin menusta ei ole mielestäni yhtään liikaa. Mutta juoma puolella olisi hiukan toivomisen varaa, kahvi 3.90e, tee 4.50e. Mielestäni näissä ylihintaa! Viini puoleen en ota kantaa jätän sen muille. Mutta myös alkoholittomia juomia voisi ottaa paremmin tarjolle, kyseltyämme tarjoilijalta alkoholittomia juomia niin tarjonta oli aika suppea, perus limsat ja jotain tuoremehua. Tässä olisi myös parantamisen varaa. Ei kaikki ole viinin ystäviä vaikka hyvällä ruualla haluavatkin nautiskella. Loppu yhteenvetona: Erinomainen ruokapaikka johon varmasti tulen uudelleen! ..Pientä miinusta vain tilojen ahtaudesta!

Ravinteli Bertha Rautatienkatu 14, 33100 Tampere EAT.FI:n arvostelut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti