sunnuntai 23. helmikuuta 2014

50..100..200..250.. ruokapaikan rajapyykki ohitettu..

Ajattelin nostella tämän vanhan artikkelin tuolta vanhan Wordpress blogini puolelta tänne kärkeen ja muokata tähän vanhalle pohjalle ajatuksia ja mietteitäni...

Huh..huh.. huomasin tuossa taas, että onpas sitä tullut oltua ulkoruokinnassa aikas usein, kun EAT.FI sivuston arvostelu määräni ylitti jo 50 100 200 250 arvostelun maagisen rajan (tarkka määrä taitaa olla kirjoitus hetkellä 275 +/- ..jotain aina unohtuu). 250 paremmalla puolella mennään jo lujaa vauhtia. Tämä arvostelujen määrä on siis ERI tuokapaikkoja, eli tosiasiassa ulkona on tullut syötyä vielä paljon paljon enemmän. Ja vielä enemmän söisin mutta rahat ei riitä :(
Kaikenlaista on tullut tässä muutaman kesän/talven mittaan syötyä (kaikkihan alkoi siis kesällä 2010), joskus hyvää, joskus vähän huonompaakin. Kaikkien näiden syömisien jälkeen olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että kyllä oma tekemä ruoka on sitä parasta! Kunnon aineet ja omat pöperöt voittaa ravintoloiden ruuat.. sanoisinko melkeinpä aina. Kotona on myös se hyvä puoli että tietää varmasti mitä saa syödäkseen :)
Todella harvoin tulee ulkoruokinnassa vastaan erittäin hyvää ruokaa. Ruoka paikkoja on tullut koluttua jo parinsadan päälle ja Tampereelta oikeastaan vain Ravintola C:ssä, Ravintola Näsinneulassa ja Ravinteli Berthassa on tullut sellainen elämys, että tämä on HYVÄÄ! ..NAM! Todella monet ravintolat ovat aika mitään sanomattomia, hyviäkin ruokia on toki vastaan tullut mutta sellaisia jotka vievät kielen mennessään ja jäisivät jotenkin mieleen on todella vähän.
Tähän väliin täytyy sanoa, että suosittelen lämpimästi ja rohkeasti kaikkia kokeilemaan ja käymään useammissa eri ravintoloissa / ruokapaikoissa ja näin ollen saa erilaista kokemusta ja näkemystä paikkoihin. Saattaa huomata, että ei se lähiseudun ABC:n ruoka sitä parasta ollutkaan :) Kannattaisi myös kokeilla eri tyyliset paikat läpi, että huomaa mikä ero on sillä perus kebab/pizza paikalla ja sillä valkoisten pöytäliinojen Fine Dining ruualla.
Jotain ruokapaikkoja mitä tässä voi kehua/mainita tuon C:n, Näsinneulan ja Berthan lisäksi on Tampereen kauppahallin Neljä Vuodenaikaa, todella hyvät ruuat ja palvelu pelaa! Nepalilainen Katmandu on myös omasta mielestäni hyvä. Oma Kebab suosikkini taas on Punjab. Teemaravintolana täytyy mainita Viikinki ravintola Harald.
Suurimmaksi osaksi tulee käytyä Tampereen ruokapaikoissa, koska asun Tampereella. Mutta toki täytyy mainita myös mieleenjääneet elämykset Helsingin Ravintola Farangissa ja Gaijinissa.
 ..no EAT.FI sivuston innoittamana uusien elämyksien metsästys jatkuu, ehkäpä niitä hyviäkin …tai erittäin hyviä ruokia alkaa löytymään, ravintoloita missä ruokailla kyllä riittää. Ihmettelenkin usein tätä, miten paljon ruokapaikkoja ylipäätään onkin. Aluksi tuntui, että eihän Tampereella ole ruokapaikkoja paljon mitään mutta nyt itselläni on Eat.fissä jo yli 150 arvostelua Tampereen kohdalla. Eikä varmasti ole lähellekään kaikkia ruokapaikkoja koluttu.

Seikkailut jatkukoon… toivottavasti ehdin/jaksan myös brunsseille jotka ovat nyt viimeaikoina jääneet vähemmälle :(

Suosittelen myös kaikille muille kertomaan kokemuksiaan ruokapaikoista erilaisiin arvostelu palveluihin, www.eat.fi, www.yelp.fi, www.osuma.fi ja mitä kaikkia muita näitä onkaan. Kommentoiden ja palautetta antamalla parannamme ravintola maailmaa ja saamme parempaa ruokaa.. ainakin toivon niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti