perjantai 11. syyskuuta 2015

Lehtikaalisipsit - resepti

Nappasin alkuperäisen ohjeen jostakin, mutta en enään muista mistä joten en voi tähän ketään kiitellä. Lehtikaali ei ollut itselleni millään tavalla tuttu raaka-aine joten ihan mutu tuntumalla meniin. Näistä kuitenki tuli erittäin hyviä, rapsakoita ja suolaisia..nam! Suosittelen!

Lehtikaalisipsit

Lehtikaalisipsit - resepti
lehtikaalia (enemmän tai vähemmän)
oliiviöljyä
merisuolaa oman maun mukaan

ohje:
Laita uuni kuumenemaan noin 150 asteeseen.

Poista lehtiruoti. Revi kaalista reiluja paloja (palat kutistuvat uunissa). Laita palat kulhoon, kaada päälle oliiviöljyä ja suolaa. Sekoita käsin, kunnes kaikki palat kiiltävät öljystä.

Levitä lehtikaalin palat uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman väljästi. Paista uunissa noin ? minuuttia, kääntele lehtiä puolivälissä. Tarkkaile sipsjä, jotta ne eivät ruskistuisi liikaa. Niiden tulee olla hieman ruskeita reunoilta.

Alkuperäisessä ohjeessa luki että sipsit pitäisi olla uunissa 20min. Itse laitoin kaksi pellillistä kiertoilmalla ja sipsit valmistui 8 minuutissa. Joten kannattaa hieman itse kokeilla milloin sipsit on rapsakoita ja kuivia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti