Täytyy itsekin hiukan ihmetellä tätä "Viisi vuotta vanha kääretorttu" episodia. Itse en ole mikään ravintotieteilijä enkä ymmärrä mitään näistä lisäainesysteemeistä, mutta kaikkienhan pitäisi osata käyttää tervettä järkeä syömisiensä suhteen. Minulle on ihan sama mitä kukin syö, enkä välitä mitä muut ajattelevat omista syömisistäni. Kukin tekee niinkuin tykkää ja parhaaksi näkee.
Mutta kyllä minusta kuitenkin on jotenkin outoa jos kääretorttu tai mikä tahansa muu ruoka säilyy vuosia ? ..pistää hiukan mietityttämään. Kyllä itse ainakin miettisin kaksikin kertaa syönkö vai enkä jos jokin ruoka säilyisi ikuisesti ? ..ja joidenkin ajatuksena tässäkin on vain se että "hei, ruokaa menee vähemmän roskiin" !! Haloo !! ..eiköhän täällä meidän pikku pallolla ole jokin syy, että ruoka/ruoka-aineet pilaantuu ja uutta kasvaa tilalle. Emmehän me itsekään ikuisesti elä!
Nyt tuntuu myös että tämän kääretorttu episodin myötä on alkanut kauhea lisäaine keskustelu ja samalla huomaa miten taas vauhkotaan kauheasti rasvasta, sokerista, suolastaa ikäänkuin ne olisi NIIN vaarallisia. Eiköhän tässä kohta ala otsikoihin taas ilmaantumaan myös karppaus ja muut ruokavalio systeemit. On se kummallista että kaikkea luonnolista pidetään niin vaarallisena ja kaikki teollisesti/keinotekoisesti tuotettu on niin hyvää. Eiköhän joidenkin professorien mielestä meidän kaikkien pitäisi vain syödä pillereitä ja lääkkeitä eikä ruokaa lainkaan. Ja lääkefirmat KIITTÄÄ!
Suosittelen kaikkia hiukan miettimään mitä syö ja miten syö. Mikä on hyväksi ja mikä ei. Nauttikaa ruuasta ja kuunnelkaa omaa kroppaa.
Itse ainakin aion tästäkin eteenpäin nautiskella hyvistä ruuista sekä kotona että ravintoloissa. Laadukkaat aineet ovat se mistä hyvää syntyy ja tottakai pitää olla kermaa ja voita!
Tässä vielä linkkejä näihin viime aikaisiin juttuihin ja vähän muihinkin, kannattaa lueskella ja mietiskellä kukin omalla tavallaan:
Professori tyrmää lisäaineiden vaarat - Iltalehti
Vähän vastuuta - Marina Heinonen - Kemikaali Cocktail
Tuomas Enbuske sai yllättävän ilmoituksen kohutortusta - Iltalehti
Enbuske maistoi kohutorttua - Iltalehti
Evira: Tämän takia 5-vuotias kääretorttu oli yhä syötävää - Ilta-Sanomat
Asiantuntija: Jos kääretorttu säilyy 3-4 kuukautta, se panee kyllä miettimään. - Studio55
Ravinnon turvallisuuden professorin yllättävä totuus lisäaineista! - RadioNova
Kannattaako sinun noudattaa ravintosuosituksia? - Joonas Konstig
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti